FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips - FGRGBWM-441 - 001

FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips

Everspring Lamp Houder E27 - AN145 - 001

Everspring Lamp Houder E27

Aeotec RGB LED Lamp Z-Wave Plus - AEOEZW098 - 001

Aeotec RGB LED Lamp Z-Wave Plus

FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips

Eindeloos veel mogelijkheden. Verbaas je niet, verwonder je slechts!

• Eindeloos veel mogelijkheden
• Door (vrijwel) alle Z-Wave controllers / Z-Wave basisstations ondersteund
• Creëer prachtige sfeerverlichting
• Voorzien van energieverbruik meting
• Aansluiten van meerdere sensoren mogelijk.
€ 47,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU Code
FGRGBWM-441

Plus- en minpunten

+ Eindeloos veel mogelijkheden
+ Door (vrijwel) alle Z-Wave controllers ondersteund
+ Creëer prachtige sfeerverlichting
+ Voorzien van energieverbruik meting
+ Aansluiten van meerdere sensoren mogelijk
- Wat lastiger om via de schakelaars te bedienen
- Ingangen kunnen iet tegelijk met de uitgangen worden gebruikt. Welke modus je gebruikt dien je zelf te kiezen

Wat kan de FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips

Laat je fantasie gaan en uit je stemming met gekleurd licht! De FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips is een universele en met recht ook een ontzettend multifunctionele Z-Wave module waarmee je o.a. LED, RGB, RGBW ledstrips én overige 12-24V verlichting zowel draadloos als met wandschakelaars tegelijk kunt bedienen. Compleet geintegreerd in je Z-Wave systeem zodat je meteen ook al je andere wensen op basis van Z-Wave domotica kunt bedienen!

Zowel de kleuren als de intensiteit (sterkte) van de verlichting kan je gemakkelijk veranderen via de mobiele app. Ook is de FIBARO RGBW Controller in te zetten als controlecentrum voor 0-10V analoge sensoren, zoals bijvoorbeeld windsterkte sensoren, luchtvochtigheid sensoren, PH sensoren etc. Door dergelijke waarden te meten met je domotica systeem / Z-Wave systeem is het mogelijk om op basis van die waarden volledige automatische scenes en / of overige componenten aan te sturen. Met deze FIBARO RGBW Controller is het mogelijk om t/m 4 onafhankelijke in / uit terminals te configureren.

Tip: als je nog niet helemaal duidelijk hebt wat het verschil precies is tussen RGB en RGBW kleuren verlichting / LED strips, dan adviseren we je om dit blog artikel zeker even te lezen. Voordat je mogelijk persoonlijke klachten ontwikkelt van gekleurde verlichting delen we deze informatie graag op voorhand met je.

De mogelijkheden in detail

Kies de gewenste kleur

De interface van FIBARO Home Center 2 en de FIBARO Home Center Lite voor de FIBARO RGBW Controller is werkelijk geweldig! Het kiezen van de juiste gewenste kleur en sterkte is echt kinderlijk eenvoudig. Met de ronde kleuren slider kies je met slechts 1 vinger de gewenste kleur.

Creëer je eigen licht programma's

Via de FIBARO Home Center 2 voorziet FIBARO je standaard al van vier voorgeprogrammeerde en mooi geanimeerde lichteffecten. Enkele lichtefecten zijn bijv. het warme haardvuur voor een fijn behaaglijk sfeertje, of lekkere frisse ochtendkleuren voor bij het ontbijt. Ook kun je het out-of-the-box wat spannender maken door het lichteffect 'storm' te kiezen, daarmee geniet je van de meest beangstigende bliksem flitsen. Altijd leuk voor een feestje :).

Voor mensen met een gehoorbeperking kunnen lichteffecten ook bijzonder handig zijn. Met het vierde standaard lichteffect 'LA Police' wordt door je domotica systeem automatisch het zwaailicht effect van de politie gestart bij gevaar, zodat ook mensen met een gehoorbeperking door het domotica systeem goed gealarmeerd kunnen worden.

En wat is er nou fijner dan je even lekker ontspannen na een drukke werkdag. Zeker in de huidige tijd is het goed om je even te onttreken van de dagelijkse druk en in de ontspannings modus de gaan. Met gebruik van het relax-lichteffect kun je de ideale omstandigheden creëren voor een fijn ontspannen moment. Dergelijke lichteffecten zijn immers volledig geautomatiseerd of met slechts één druk op de knop te starten. Zelfs het aanpassen van de temperatuur, het volume van de muziek zijn volledig te automatiseren met een Z-Wave basisstation zoals bijv. de FIBARO Home Center 2.

Alarm meldingen met lichteffecten naast traditionele geluids-/ belsignalen

De met een FIBARO RGBW Controller uitgebreide slimme woning kan reageren op allerlei signalen en je informeren middels de gewenste kleuren. Naast het creëren van de juiste 'moods' kun je hem dus ook heel goed inzetten als uitbreiding van je alarmsysteem, zodat dit niet alleen op basis van geluid / uitbellen plaatsvindt. Iets wat je alleen maar kunt bereiken met een domotica systeem als Z-Wave en waar een traditioneel alarmsysteem in tekort schiet.

Wanneer je de alarmfunctie van de FIBARO RGBW Controller wenst te gebruiken, dien je overigens parameter 30 in je Z-Wave controller te wijzigen. De alarmfunctie staat standaard uitgeschakeld, is deze parameter eenmaal ingeschakeld dan kan de RGBW controller automatisch in-/ uitschakelen zodra het alarm afgaat.

Ga he-le-maal los met analoge sensoren (bijv. automatisch je tuin sproeien)

Met de 4 analoge ingangen op de FIBARO RGBW Controller kun je 4 verschillende analoge sensoren aansluiten die werken op basis van 0-10V. Met deze informatie kun je bijv. de verlichting afstemmen op de watertemperatuur in je badkuip, of je sfeerverlichting automatisch afstemmen op de weercondities buiten, of rode verlichting genereen bij het afgaan van het alarm, of laat automatisch de tuin sproeien door je FIBARO Home Center wanneer de vochtigheidssensoren in de grond én een licht sensor (lux) automatisch de waarden aangeven om dit automatisch voor je te doen. Met de FIBARO RGBW module heb je maar liefst 3 miljoen kleuren tot je beschkking, dus je eigen mate van creativiteit is het enige dat een beperking voor je op kan leveren :).

Ook kun je er dankzij de gegevens die je via de aangesloten analoge sensoren uitleest (met bijv. de FIBARO Home Center) voor zorgen dat de zonwering optijd dicht gaat. Zonde als deze stuk waait als gevolg van harde wind. Of je sluit automatisch de ramen als het gaat regenen of wanneer het kouder wordt buiten. Analoge sensoren geven je werkelijk het gevoel dat je slimme woning / slimme bedrijfspand hebt dat met je meedenkt.

Hoe werkt de FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips

De FIBARO RGBW Controller is een Z-Wave module dat je zowel handmatig (zonder controller) als binnen je Z-Wave domotica systeem kunt gebruiken. Sluit de module aan op basis van je eigen behoefte (ofwel: kleuren bedienen / sensoren uitlezen), koppel hem aan je Z-Wave basisstation en je bent klaar om hem te gebruiken voor zowel handmatige bediening / app bediening als o.b.v. volledig geautomatiseerde scenes. Het is werkelijk een fluitje van een cent!

Natuurlijk is het ook mogelijk om Z-Wave afstandsbediening te gebruiken, zodat je niet per se vanuit een volledig geautomatiseerde scene, via een smartphone-app of wandschakelaar je verlichting hoeft te bedienen. Er zijn immers ook mooie Z-Wave afstandsbedieningen beschikbaar waarmee je elke kleurwaarde kunt selecteren.

Kenmerken van de FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips

 • Z-Wave module voor inbouw in wandcontactdozen
 • Zowel schakel-, dim als RGBW kleurselectie functie
 • Beschikt over energiemeting
 • Voltage: 12 V of 24 V DC (dus extra transformator / voeding nodig; werkt dus niet o.b.v. 230V)
 • Max. Output: 6A per kanaal, 12A voor alle uitgangskanalen in totaal
 • Totale vermogen: 144W / 12V DC (of 288W bij 24V DC). Als je een LED-strip aan wilt sluiten is de maximale lengte afhankelijk van het aantal Watt per meter v/d LED-strip (dit kun je vinden op de productinformatie van de LED strip of door de fabrikant ervan te raadplegen)
 • Zuinig in gebruik (energieverbruik minder dan 0.3 W)
 • Tot 4 analoge (0-10V) sensoren kunnen worden aangesloten (sensoren zijn niet bij de levering inbegrepen). Dit betreffen ingangen
 • Nauwkeurigheid van deze module zelf is tot 0,01V. In het Z-Wave protocol zelf is de nauwkeurigheid beperkt tot 0,1V
 • 0-10V kanalen zijn ingangen en kunnen dus niet gebruikt worden om bijv. 0-10V apparaten aan te sturen
 • Scene activatie is mogelijk door elk kanaal als een 'output' in te stellen. Ook dien je het juiste type schakelaar te kiezen in je instellingen (puls of maak/verbreek)
 • Met elk kanaal / elke RGBW kleur (red-green-blue-white) is een aparte lichtbron aan te sturen. Voorwaarde is wel dat ze op dezelfde spanning werken (ofwel alles op 12V of alles op 24V, dus niet gemixed)
 • Synchronisatie van kleuren over meerdere RGBW controllers is mogelijk o.b.v. associaties (in te stellen op alle 4 groepen). Werkt alleen met een direct aangesloten schakelaar. Synchronisatie o.b.v. scenes is overigens ook prima mogelijk
 • Draadloze technologie: Z-Wave.

Overige informatie FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips

Installatie instructie

Het installeren van de FIBARO RGBW Controller is het best te bekijken op een van de product foto's. Dit omdat er veel mogelijkheden zijn voor het inzetten ervan. Vind je het gemakkelijker om dit te zien in een instructievideo, dan kun je de video onderaan deze pagina raadplegen.

Handleidingen en details

Inhoud en verpakking

De FIBARO RGBW Controller is net zoals de andere FIBARO modules netjes verpakt in een ingesealed doosje en liggend in een houder van kunststof zodat deze in zo optimaal mogelijke staat bij je op de deurmat belandt. Ook een handleiding is inbegrepen (ligt onder het kunststof bakje).

Media info

Blog posts

Video's

Installatie instructie van de FIBARO RGBW Controller:

Meer informatie
Merk / fabrikant FIBARO
SKU Code FGRGBWM-441
EAN Code 5902020528159
Verwachtte levertijd indien niet voorradig Binnen 2 werkdagen
Kleur Zwart
Afmetingen in mm (L/D x B x H) 15 x 35 x 40
Gewicht (in kg) 0.0300
Compatible Met BeNext Onbekend
Compatible Met Domoticz Ja
Compatible Met Eneco Toon Nee
Compatible Met Fibaro HC2 Ja
Compatible Met Fibaro HC Lite Ja
Compatible Met Homeseer Ja
Compatible Met Homey Ja, talks with Homey
Compatible Met NorthQ Gateway Onbekend
Compatible Met Popp Z-Wave Gateway Ja
Compatible Met Vera Lite/ 3/ Edge/ Plus Ja
Compatible Met Zipabox Ja
Compatible Met Zipatile Ja
Toelichting Compatibiliteit Werkt het mooiste met FIBARO i.v.m. mooie kleuren intereface (waaier)
⚠ Compatibiliteits Verzoek ⚠ Heb je een update voor de compatibiliteit? Laat het ons weten, we werken het overzicht meteen bij!
Werkt met (protocol) Z-Wave (868 MHz)
Dimbaar Ja
Minimale Belasting (output) Onbekend
Maximale Belasting (output) 12V-144W en 24V-288W
Meting / Monitoring Energieverbruik
Relais Functie Nee
Beveiliging Niet van toepassing
Keurmerk WEEE
Beschermingsgraad IP20 (geen bescherming tegen water)
Montage Inbouw
Stroomtoevoer / Voeding 12V/24V DC driver / adapter
Type Batterij Niet van toepassing
Fabrieks Garantietermijn 2 Jaar (carry-in)
Schrijf je eigen review
Je reviewed:FIBARO RGBW Controller Voor LED Strips
Jouw rating

Bestsellers van deze fabrikant

 1. FIBARO Rolluik Schakelaar v2 - FGR-222 - 001
  FIBARO Rolluik Schakelaar v2 [EOL]
  € 59,99
  Niet op voorraad
 2. FIBARO Rook Sensor/ Rookmelder v1 - FGSS-001 - 001
  FIBARO Rook Sensor/ Rookmelder v1 [EOL]
  Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 64,99
  Niet op voorraad
 3. Fibaro Home Center 2 001
  FIBARO Home Center 2
  Zo laag als € 499,00 Normale prijs € 599,00
 4. FIBARO Water Sensor v1 - FGFS-101 - 001
  Fibaro Water Sensor v1 [EOL]
  Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 59,96
  Niet op voorraad